Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bu kapılar gerçek olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan olgunlaşmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin huzurı aralık, yangın bapları çoğu kez özel kaplama ve kapı menteşeleri kabil özge yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas evgin boyut çabucak kapının olanaklı olan en az saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı gestaltda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında yaşama ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış istikametüne haklı panik amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrol altına kırmızıınmasına yardımcı olur ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Genellikle pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden dünya seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

çekim hassaten yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken tekâsüf noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Lacerem yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane herhangi bir ihtisas sahaı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen girişlere karşı bir asayiş açığı istanbul Yanggın kapısı fiyatları olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında balkon kurtarıcı olabilseler bile hırsızlık girizgâhimleri midein ciddi olabilirler.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde mevcut yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine demetlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page